SICAK HAVA, ANTALYA VE MUĞLA'YI VURDU

Okuduğunuz haber
FİLENİN SULTANLARI DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

TAHTASIZ MECLİSE TAŞIMIŞTI; DOLARI GÖKÇE VERA DÜŞÜRDÜ

Anasayfa   /    Gündem    /    FİLENİN SULTANLARI DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

FİLENİN SULTANLARI DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

A Milli Kadın Voleybol Takımı, ABD'nin ev sahipliğindeki FIVB Milletler Ligi finalinde Çin'i 3-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

GÜNDEM      17 Temmuz 2023 - 08:30     0

FİLENİN SULTANLARI DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

 

FIVB Milletler Ligi'nin finalinde Çin'i 3-1 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı şampiyon oldu.

 

Filenin Sultanları ilk seti 25-22 kazanırken, ikinci seti aynı skorla kaybetti. Üçüncü sette rakibine 25-19'luk skorla üstünlük kuran Milliler, 4. sette de galip gelerek altın madalyaya uzandı.

 

ZEHRA, GİZEM VE MELİSSA'YA ÖDÜL!

 

Zehra Güneş, 2023 Milletler Ligi'nde 1. en iyi orta oyuncu seçildi. Gizem Örge, Milletler Ligi'nin en iyi liberosu seçilirken, en değerli oyuncu ödülü ise Melissa Vargas'a verildi. Melissa Vargas ayrıca en iyi pasör çaprazı ödülünün de sahibi oldu.

 

KUPA SICAĞI SICAĞINA VERİLDİ

 

İLK SETİ 25-22 ALDIK

 

Mücadeleye Ebrar Karakurt'un kullandığı etkili servislerle 3-0'lık seriyle başlayan milliler, setin başında etkili oyununu sürdürerek 3 sayılık (8-11) farkı korudu. Çin başantrenörü Cai Bin'in molasının ardından hücum etkinliğini artıran Asya ekibi, aradaki farkı kapatarak bir sayıyla (13-12) öne geçti. Setin ortalarına kadar iki ülke de karşılıklı sayılar alırken, Derya Cebecioğlu'nun servis turunda yakalanan 4 sayılık seriyle 19-16 öne geçen milliler, son ana kadar çekişmeli geçen ilk seti 25-22 önde tamamladı.

 

İKİNCİ SETTE ÇİN ÜSTÜNLÜĞÜ

 

İkinci sete etkili başlayan milli takım, setin başlarında dört sayılık (5-9) fark yakaladı. Smaçör ve orta oyuncularından arka arkaya sayılar bulan Çin, aradaki farkı bir sayıya (9-10) indirdi. A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli'nin molasının ardından toparlanan milliler, Vargas'ın servis turunda farkı yeniden 4 sayıya (10-14) çıkardı. Milli takımın hücumda yaptığı hatalardan 5 sayılık seri yakalan Asya ekibi, 16-15 öne geçti. Farkın kapanmasına müsaade etmeyen Çin, ikinci seti 25-22 önde bitirdi

 

ÜÇÜNCÜ SETTE YENİDEN ÖNE GEÇTİK

 

Üçüncü sete her iki ülke de karşılıklı sayılar alarak başlarken, milliler, Ebrar Karakurt'la arka arkaya bulduğu sayılarıyla farkı 4 sayıya (5-9) çıkardı. Asya ekibi orta hücumlarıyla farkı kapatmaya çalışsa da milliler, Vargas ve Eda Erdem Dündar'ın sayılarıyla setin ortalarında farkı 7 sayıya (9-16) çıkardı. Setin sonlarında etkili oyununu sürdüren milliler, üçüncü seti 25-19 önde tamamladı.

 

DÖRDÜNCÜ SETİ 9 SAYI FARKLA KAZANDIK

 

Dördüncü sete iyi başlayan Çin, setin başlarında 3 sayı (6-3) öne geçti. Milliler Vargas ile bulduğu sayılarla aradaki farkı kapatarak 6-6'da beraberliği yakaladı. Milli takım, Zehra Güneş'in blokları, Vargas ve Ebrar Karakurt'un hücum sayılarıyla setin ortalarında farkı 5 sayıya (7-12) çıkardı. Setin sonuna kadar etkili oyunu sürdüren milli takım, dördüncü seti 25-16, maçı da 3-1 kazanarak, organizasyon tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

 

ÇİN 1-3 TÜRKİYE

 

Salon: College Park Center

 

Hakemler: Noemi Karina Rene (Arjantin), Myoi Sumie (Japonya)

 

Çin: Diao, Li, Yuanyuan Wang, Gong, Yunlu Wang, Yuan (Mengjie Wang, Xu, Zhong, Zheng, Du, Yang, Gao, Ni)

 

Türkiye: Elif Şahin, Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Vargas, Derya Cebecioğlu, Eda Erdem Dündar (Gizem Örge, Simge Aköz, Ayça Aykaç, Cansu Özbay, Saliha Şahin, İlkin Aydın)

 

Setler: 22-25, 25-22, 19-25, 16-25

 

DÜNYA SIRALAMASINDA ZİRVEDEYİZ!

 

Milletler Ligi'nde tarihinin ilk şampiyonluğuna ulaşan Filenin Sultanları, FIVB Kadınlar Voleybol Dünya Sıralaması'nda ilk sıraya yükseldi

 

BAKAN BAK'TAN TEBRİK MESAJI

 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, FIVB Kadınlar Milletler Ligi’nde Çin’i mağlup ederek şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı tebrik etti.

 

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

"A Milli Kadın Voleybol Takımımızın, 2023 FIVB Kadınlar Milletler Ligi final karşılaşmasında Çin’i mağlup ederek şampiyonluğa ulaşması, ülke voleybolu adına büyük bir gurur kaynağı. Sonuna kadar mücadele ederek, bize bu mutluluğu ve heyecanı yaşatan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı yürekten kutluyor, şampiyonluğa uzanan bu yolda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

SON DAKİKA HABERLERİ